Utorak Ruj 26

Web dizajn

joomla logoWeb Dizajn

Jedan od hobija mi je Web dizajn, a volim se poigrati i obradom slika i videa

Kasnih devedesetih, kad sam uvidio da ću završiti u mirovini, shvatio sam značaj informatike, pa sam se uputio u Algebru i zahvaljujući njihovim tečajevima i seminarima savladao dio tajni o računalima, internetu, web dizajnu itd.

Prvi počeci bili su veoma naporni, svako malo srušio bi sistem (Windows 95), a onda trči nekom ko se kužio u instalaciju operativnog sistema. Greške su bile takve da je svaki put trebalo obaviti "FORMAT ALL", a znalci ovog područja znaju šta to znači.
Hvala Bogu, naučio sam iz grešaka i postao onaj kojeg su zvali ne samo u susjedstvu već prijatelji i njihovi prijatelji kojima je trebala intervencija podešavanja i instalacije OS, pomoć pri kupnji računala, igrica, spajanja na internet modemom ili ADSL-om, kao i druge usluge.
Nakon završenog tromjesečnog seminara o WEB DIZAJNU prihvatio sam se izrade i uređivanja web stranica.

Joomla! predstavlja skup PHP skripti koje zajedno čine jedan veoma napredan CMS koji omogućava upravljanje sadržajem na web stranicama Prve web stranice izrađivao sam koristeči HTML, CSS i PHOTOSHOP. Dosta sam obrađivao "free template", ubacivao FLASH u njih. Ti počeci trajali su par godina a onda jedna pauza, neproduktivnost što se tiće izrade web stranica.
Pauzu sam prekinuo krajem 2007. godine kad sam preuzeo uređivanje prve ozbiljnije web stranice, web stranice moje Udruge, Udruge veterana specijalne jedinice policije Alfa Zagreb. Web stranica Alfi rađena je u "asp-u" i parkirana je na "windowsovom" serveru i ovih dana pripremam se za redizajn u joomlu.

Prije nešto manje od godine upoznao sam se sa JOOMLOM, i otada svi moji projekti nastaju u Joomli. U zadnje vrijeme surađujem sa Hvidrom Grada Zagreba i nekim njenim članicama, neke web stranice sam napravio, neke trenutno radim, a ima se i planova za budučnost...
Evo nekoliko screenshotova mojih djela koja sam izradio, uređujem ili su u fazi proizvodnje:


Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish

Web dizajn

Trenutno gostiju

Trenutno aktivnih Gostiju: 10