Utorak Ruj 26
Četvrtak, 07 Rujan 2017 14:35

ANTITERORISTIČKA JEDINICA LUČKO osnovana je 7. rujna 1990. te u tim trenucima djeluje kao jedina organizirana jedinica. U najpresudnijim trenucima početka Domovinskog rata, kada se nije znala sudbina lijepe naše domovine, djeluje pod nazivom poznatim za javnost kao "jake snage MUP-a".
Ova jedinica, unatoč svijesti da se bori protiv tehnički i brojno jačeg neprijatelja, nikad se nije vratila, a da zadaća, koja je pred nju postavljena, nije bila izvršena. Teško je nabrojiti sve zadaće koje je ova jedinica izvodila.

Tijekom 1990. i 1991. Jedinica izvodi niz zadaća uspostavljanja javnog reda i mira što su ih narušile srpske paravojne formacije. Zahvaljujući stečenom povjerenju Vrhovništva Republike Hrvatske, obnaša zadaće osiguravanja visokih dužnosnika u Vladi RH i samog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Opširnije: ATJ LUČKO - 27. godišnjica

Četvrtak, 07 Rujan 2017 10:02

Ministarstvo branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na 25. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Kao i prethodnih godina, očekuje se da će, uz pripadnike Hrvatske vojske i policije, na hodočašću sudjelovati više od 1000 hodočasnika hrvatskih branitelja i njihovih obitelji iz svih županija RH (uključujući i Grad Zagreb) za koje Ministarstvo organizira autobusni prijevoz iz županijskih središta (za svaku županiju, Grad Zagreb i Ministarstvo po jedan autobus s 50 hodočasnika).

Opširnije: 25. Hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

Srijeda, 30 Kolovoz 2017 21:29

Položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomenobilježju u Gređanima i na grobu našem poginulom pripadniku SJP ALFA Peri Perčeviću.
Pero Perčević rođen je u Brinju 08.04.1957. godine, u MUP dolazi 23.07.1991. godine i od tog datuma je pripadnik SJP PU Zagrebačke Alfa gdje je kao njen pripadnik pri izvršenju zadatka u akciji obrane Topuskog prilikom izvlačenja ranjenog kolege pogođen neprijateljskom minobacačkom granatom, nakon čega je ubrzo preminuo.
Poginuo je dana 30.08.1991. godine koji ostaje svim ALFA-ma duboko urezan u srca jer je to dan kada je za Hrvatsku neovisnost pao prvi pripadnik ALFI.
Posthumno je odlikovan odličjem "Red Nikole Šubića Zrinskog".
Neka mu je laka hrvatska zemlja.

Opširnije: 26. godišnjica pogibije Pere Perčevića

Petak, 28 Srpanj 2017 08:12

Četvrtak, 27 Srpanj 2017 06:35

Zainteresirani za sudjelovanje na 7. velebitskom hodočašću zahvale Majci Božjoj - Krasno 2017 mogu se prijaviti za sudjelovanje do 03. kolovoza 2017. na telefon Nenada Krasny 091 782 9766 ili 091 228 9883 Perica Prpić.
Moze i na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Budući da se hoda Velebitom, višednevne ture, zainteresirani moraju imati odgovarajuću opremu i kondicijski biti spremni za hodnju po nadmorskoj visini iznad tisuću metara.
Više informacija dobi se od gospode navedene u obavijesti...
Učesnicima želimo lijepo vrijeme i pitomi Velebit...

Srijeda, 26 Srpanj 2017 12:01

Mi smo Udruga Long Distance Trail Hrvatska i u jezgri našeg postojanja kao udruge su nastojanja da oživimo, izgradimo, označimo i držimo živim Croatian Long Distance Trail.
Dolazimo s raznih strana Republike Hrvatske, ali povezani smo jednom zajedničkom strunom koja neprestano odzvanja našim bićima, a to je ljubav prema planinama, prirodi, hodanju i boravljenju u najdivnijim ljepotama za kojim svaki od nas već desetljećima luta prostranstvima našeg divnog planeta Zemlje.
Sada smo se zaustavili na relativno malom području Republike Hrvatske i svu svoju energiju ulažemo u nešto što će postati zalog za buduće generacije – za pokoljenja koja su već sada u opasnosti da izgube divljinu zauvijek – Croatian Long Distance Trail – preko 2300 kilometara dugačak neprekinuti planinarsko-pješački put.

Opširnije: CLDT - Trail u nastajanju

Subota, 24 Lipanj 2017 14:30

Zastrašujuća je količina mržnje koja je i nakon rata ubijala ljude i gurala ih u jamu Jazovka – rekao je u četvrtak 22. lipnja u svojoj propovijedi pored jame Jazovka na Žumberku pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski.

Pred mnoštvom vjernika pristiglih iz cijele Hrvatske na komemoraciju žrtvama komunističkih zločina mons. Mijo Gorski upitao se kako je moguće da se još uvijek skrivaju zločinci? „Tko to radi, znaju li oni koji skrivaju zločine da ih na taj način ponovno čine?“

Organizator ovogodišnjeg Spomen pohoda Jazovka 2017. već 27. godinu je Hrvatski obredni zdrug Jazovka.

Opširnije: Spomen - pohod Jazovka 2017.

Stranica 1 od 23

Croatian English French German Hungarian Italian Russian SpanishPogledajte emisije VETERANI MIRA


Baner
Baner
Baner
Baner


Trenutno gostiju

Trenutno aktivnih Gostiju: 11