Subota Srp 22

Nikola Horvat - pješak koji je odlučio 5 mjeseci hodati 4300 kilometara duž Pacific crest traila. Kalifornija, Oregon, Washington...ljepotama nema kraja...
Pratite ga na blogu nikolahorvat.com i na Facebook stranici facebook.com/nikolahorvat1pct
Subota, 24 Lipanj 2017 14:30

Zastrašujuća je količina mržnje koja je i nakon rata ubijala ljude i gurala ih u jamu Jazovka – rekao je u četvrtak 22. lipnja u svojoj propovijedi pored jame Jazovka na Žumberku pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski.

Pred mnoštvom vjernika pristiglih iz cijele Hrvatske na komemoraciju žrtvama komunističkih zločina mons. Mijo Gorski upitao se kako je moguće da se još uvijek skrivaju zločinci? „Tko to radi, znaju li oni koji skrivaju zločine da ih na taj način ponovno čine?“

Organizator ovogodišnjeg Spomen pohoda Jazovka 2017. već 27. godinu je Hrvatski obredni zdrug Jazovka.

Opširnije: Spomen - pohod Jazovka 2017.

Četvrtak, 25 Svibanj 2017 15:37

Četvrtak, 25 Svibanj 2017 15:21

Danas su Hrvati Argentine obilježili još jednu komemoraciju genocida počinjenog nad hrvatskim narodom nakon završetka drugog Svjetskog Rata 1945. “Počelo je kod Bleiburga, a nastavilo je ubijanje preko Slovenije, Hrvatske, Bosne..".

Englezi su ih predali, a partizani ubili, kako se dijeli krivnja?...“ upitao je govornik Federico Kisić pred kipom Majke Hrvatske na Trgu Republike Hrvatske, 21. svibnja 2017 u Buenos Airesu.

Opširnije: Komemoracija Bleiburga u Buenos Airesu

Srijeda, 17 Svibanj 2017 11:20

Tijekom Domovinskog rata obronke Velebita čuvali su pripadnici specijalne policije MUP-a RH. U surovim klimatskim uvjetima i u stalnim borbama protiv agresora 26 specijalaca zauvijek su nas napustili. Njima na čast i spomen danas je u Rizvanuši pored Gospića na komemorativnoj svečanosti otkriven spomenik nazvan „Velebitskim junacima“, rad akademskog kipara Petra Dolića. Osim članova obitelji poginulih policajaca ovom su svečanom činu svjedočili brojni policajci i vojnici, njihovi ratni zapovjednici, predstavnici najviših državnih institucija, jedinica lokalne samouprave Crkve i brojni građani.

Opširnije: Otkriven spomenik "Velebitskim junacima"

Utorak, 09 Svibanj 2017 12:31

U subotu, 13. 5. 2017., obilježit ćemo 72. obljetnicu bleiburške tragedije.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, a u organizaciji Počasnoga bleiburškoga voda i suorganizaciji za liturgijski dio Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, ovogodišnja središnja komemoracija u povodu 72. obljetnice Bleiburške tragedije održat će se u subotu, 13. svibnja, na Bleiburškom polju u Austriji.

Opširnije: Komemoracija o 72. obljetnici Bleiburške tragedije

Stranica 1 od 4
Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish


Pogledajte emisije VETERANI MIRA


Nestale osobe


Baner
Baner
Baner
Baner
Baner


Događaj čuda Svete Krvi


Trenutno gostiju

Trenutno aktivnih Gostiju: 14